Kevin Hendrickx

Kevin Hendrickx studeerde in 2008 af voor piano aan de muziekacademie van Lier als leerling van Christine Baeten. Hierna vatte hij de studies koordirectie aan bij onder meer Geert Hendrix en Marleen De Boo, studeerde muziektheorie bij Christiaan Van Looy en vervolgens ook cello bij Hilde Vertommen aan dezelfde academie. Na een jaar orgel studeert hij momenteel compositie aan het Gents Conservatorium met als docenten o.m. Daan Janssens, Filip Rathé en Johan Duijck.

Hij rondde zijn studie koordirectie af in 2013 en vervolgde met de opleiding orkestdirectie bij Bart Piqueur die hij in 2017 afrondde. Naast deze studies volgde Kevin verscheidene masterclasses en werkte zo samen met o.a. het Budapest Symphony Orchestra MAV, de London Classical Soloists, Youth Orchestra Sint-Petersburg, het Moravisch Filharmonisch Orkest en het Orchestra da camera Fiorentina. In 2017 werd hij laureaat van de Beethovencompetitie te Londen en begin 2018 maakte hij zijn operadebuut in Sint-Petersburg. Als koordirigent is Kevin sinds kort verbonden aan het Leuvens Universitair Koor en volgde hij Bart Naessens op bij het Roeselaars kamerkoor.

In 2015 richtte hij Continuo, het Gents Universitair Alumni- en Personeelsorkest (www.continuo-ugent.be) op waarvan hij sinds het begin de artistieke leiding op zich neemt. Hij werkt als gastdirigent of repetitor verder nog samen met diverse ensembles, orkesten en koren in binnen en buitenland waaronder het Arenbergorkest, Artis Dulcedo Brugs symfonisch orkest, Gents Universitair Symfonisch Orkest, Sunshine Philharmonic Wuhan, Choeur Universitaire de Liège, Helicon kamerkoor, Gents Universitair Koor, Helicante, Chorale de la CIUP, Cum Splendore en vele anderen.

Zijn voorliefde voor de hedendaagse klassieke muziek leidde tot samenwerkingen met o.m. het Nemø ensemble en de creatie van verschillende nieuwe werken aan het Gentse conservatorium onder zijn leiding. Ook binnen zijn eigen programmaties vervult het 20e en 21e repertoire een grote rol.

Naast zijn muzikale bezigheden behaalde Kevin in 2018 zijn doctoraat in de wetenschappen en doceert hij momenteel fysische chemie aan AP Hogeschool.

Foto’s (in volgorde) door: Johan Devriese, Nic Vermeulen
CAPITOL (326)