Ein Deutsches Requiem van J. Brahms

zondag 30 oktober 2016 18:00

Laurentiusconcert: Roeselaars Kamerkoor - Ein Deutsches Requiem

Ein Deutsches Requiem is een meesterwerk uit de klassieke muziekliteratuur uitgevoerd door topsolisten en het Roeselaars Kamerkoor, een van de beste West-Vlaamse koren o.l.v. Bart Naessens.

De titel van Johannes Brahms’ Ein Deutsches Requiem is ietwat misleidend in de zin dat het geen requiem is zoals wij de term nu begrijpen, nl. als een dodenmis. Dit requiem is vooral troostmuziek voor allen die geliefden betreuren en bezorgd zijn om de eindigheid van hun eigen bestaan.

Het concert sluit dus erg goed aan bij de tijd van Allerheiligen en Allerzielen, want het is een hooglied vol soelaas en bemoediging. Brahms zelf zag zijn ‘Requiem’ als een meditatie en graag gaf hij zijn werk ook de titel ‘ein menschliches Requiem’.

Ein Deutsches Requiem is een meesterwerk uit de klassieke muziekliteratuur uitgevoerd door topsolisten en het Roeselaars Kamerkoor, een van de beste West-Vlaamse koren o.l.v. Bart Naessens. Met Amaryllis Dieltiens – sopraan, Werner Van Mechelen – bariton, Vincent Goris & Stefaan Desmet – piano 4-handig.

Tickets 9 euro - 11 euro aan de deur.
Tickets verkrijgbaar in vvk in gemeentehuis Ichtegem en Eernegem, via 059 29 97 77 en 059 29 06 00

Locatie: 

Sint-Amanduskerk te Bekegem

 Dorpstraat te Bekegem (Ichtegem)