Workshop met Stile Antico

zaterdag 14 mei 2011 11:00

De workshop is onderdeel van de cyclus "In de schatkamers van de Renaissance"

De workshop

Het Roeselaars Kamerkoor heeft sedert haar bestaan steeds een onuitgesproken voorliefde gehad voor polyfonie. In de voorbije jaren is onder leiding van Bart Naessens bewust gewerkt aan een verbreding waarbij het romantische en hedendaagse repertoire meer naar voor kwamen. Met dit project concentreert het Roeselaars Kamerkoor zich opnieuw op haar "oude liefde" en werkt ze verder in de diepte, op zoek naar sterkere dynamiek en expressie met werken uit de schatkamers van de renaissance.

De workshop is het eerste luik in de cyclus "In de Schatkamers van de Renaissance" die de koorwerking gedurende 3 jaar sterk inhoudelijk richting zal geven.

De cyclus 2011-2013 "In de schatkamers van de Renaissance"

Het project maakt deel uit van een breder geheel: de cyclus "In de schatkamers van de Renaissance". In een brede boog die het jubileumjaar 2011 (30 jaar Roeselaars Kamerkoor) - en het Willaertjaar -2012-2013 overspant werkt het ensemble rond polyfonie.

In de cyclus passen voor 2011:

  • De workshop met Stile Antico op 14 mei 2011
  • Een thema-avond met een gastspreker die een interessant verwant onderwerp op een boeiende manier kan belichten
  • Middagconcert in samenwerking met een ander koor (onder voorbehoud)

De cyclus vormt een sterke rode draad doorheen de koorwerking van 2011 tot 2013 en loopt parallel met andere concerten en initiatieven.

De workshop

Leden van het gereputeerde en gespecialiseerde Britse ensemble Stile Antico leiden de workshop voor het Roeselaars Kamerkoor waarbij in kleine groepjes intensief gewerkt wordt op samenklank en dynamiek van polyfone muziek.

Stile Antico behoort tot de absolute wereldtop in de polyfonie. Ze halen de hoogste onderscheidingen voor meerdere cd-opnames en blinken uit in onovertroffen organische levendigheid en haarscherpe vocale precisie. De New York Times noemt hen "An ensemble of breathtaking freshness, vitality and balance". Voor The Sunday Times brengen ze "staggeringly beautiful singing"

Deze workshop en het navolgend concertje zullen zonder enige twijfel een unieke belevenis zijn en een onvergetelijke muzikale herinnering nalaten.

De workshop sessie 2 wordt opengesteld voor geïnteresseerde luisteraars en na de workshop volgt een concertje met muziek waaraan gewerkt werd.

 

Link naar Stile Antico: www.stileantico.co.uk

Locatie: